Oorsprong


banner_maha.jpg

Budokai-do is een dynamische full contactstijl afkomstig uit Nepal. Deze stijl werd in 1989 geïntroduceerd in België door de Nepalese Grootmeester Sagar Shrestha.

Budo komt van “Buddha”, geïnspireerd door de tempel Swayambu in Nepal waar Budokai-do zijn origine vindt. Kai betekent “innerlijke sterkte”. Do betekent “de weg”. 

Deze gevechtskunst is een allround gevechtssport met de meest efficiënte full contact technieken. De stijl hanteert stoot -, en traptechnieken naar hoofd en lichaam, kaitentechnieken (ontwijken van de tegenstander) en grijptechnieken.
Budokai-do bestaat daarenboven uit de volgende disciplines. Grondwerk met werptechnieken, klemmen en verwurgingen. Tornooien met het Budokai-do knock-out, knock-down systeem. Wapenleer met onder andere de bekende Nepalese Khukuri. Yantra’s of stijloefeningen. Breektechnieken. Realistische zelfverdediging…
 

De strategie in Budokai-do bestaat er in de aanvallen van een tegenstander te ontwijken, hem uit balans te brengen en zo vlug mogelijk uit te schakelen.