Leermethode

stage_1.jpg

Vanwege haar allround systeem is Budokai-do een realistische verdedigingssport. Het is een doeltreffende gevechtssport waar geen overbodige technieken worden aangeleerd. Tijdens de lessen wordt er alleen aandacht besteed aan effectieve technieken wat vanzelfsprekend nodig is voor reële zelfverdediging bij te brengen aan vrouwen, kinderen en heren.


In Budokai-do gebruikt men korte standen (loopstanden) in het gevecht. Er worden geen lage traditionele karatestanden gehanteerd. Hierdoor is men heel beweeglijk in alle richtingen. Dit is uitermate belangrijk bij het ontwijken van een tegenstander.
In Budokai-do blijft men niet tegenover zijn tegenstander staan. Men beweegt rond het individu en er wordt gebruik gemaakt van de dode hoek om de tegenstander aan te vallen. De trainingen bestaan uit partnertraining om de realiteit van het gevecht op een verantwoorde manier te benaderen. Er wordt op een veilige en moderne manier getraind met behulp van trap- en stootkussens. 
Deze benadering van het full contact heeft als voordeel dat men in korte tijd snel resultaat boekt waardoor een student zich gauw zeker voelt en zelfvertrouwen verkrijgt.


De trainingslessen in Yantra Budokai-do worden aangeboden door erkende en gediplomeerde lesgevers!